Skip to toolbar

Wat is het verschil tussen passieve en actieve speakers?Wanneer jij op zoek bent naar speakers bij thenextshop heb jij onder andere de keuze uit passieve speakers en actieve speakers. Je zal moeten gaan kijken naar wat jouw behoeften zijn aangezien er wel verschillen zitten tussen de twee speakers. Op basis van jouw behoeften kun jij een passieve speaker aanschaffen of een actieve speaker aanschaffen.

Daarnaast wil je ook gaan kijken welke apparatuur jij al in je bezit hebt en hoe je de speakers uiteindelijk wil gaan gebruiken, maar om te bepalen welke speaker goed bij jou past, zal je eerst de verschillen moeten weten tussen de passieve speaker en de actieve speaker. 

Speaker met een interne versterker 

Een passieve speaker heeft geen interne versterker. Dat betekent dus dat jij nog andere apparatuur zal moeten aanschaffen om optimaal gebruik te kunnen maken van de passieve speaker. Je wil ervoor zorgen dat jouw versterker meer vermogen levert dan dat jouw passieve speaker aan kan. Op die manier zal jouw versterker minder hard aan het werk moeten om het uiterste vermogen eruit te halen.

Een actieve speaker heeft wel een interne versterker. Dat betekent dus dat jij geen andere apparatuur hoeft aan te schaffen om optimaal gebruik te kunnen maken van de actieve speaker. Met alleen een stopcontact en een stroomkabel kun jij dus al optimaal genieten van jouw actieve speaker. 

Speaker gebruiken voor de televisie

Een passieve speaker kan je aan de hand van een kabel en nog wat andere apparatuur verbinden met jouw televisie. Daarnaast kan je de passieve speaker ook gebruiken voor andere dingen, zolang je maar beschikt over de juiste temperatuur.

Een actieve speaker gebruik je natuurlijk als actieve speaker, maar het is echter ook mogelijk om jouw actieve speaker te gebruiken als passieve speaker. Op die manier kan jij jouw actieve speakers dus ook verbinden met de televisie en het geluid van jouw televisie versterken. Je bent dan geen extra apparatuur nodig aangezien de ingebouwde versterker afgestemd is op de speakers en jij zo het beste geluid mogelijk krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *