Skip to toolbar

Elektrisch rijden met VolkswagenMet al het nieuws rondom klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel willen steeds meer mensen hun steentje bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Er worden zonnepanelen gelegd alsof het bakstenen zijn, windmolens worden de grond uitgestampt en huizen worden massaal geïsoleerd. Naast deze veranderingen is er nog een trend gaande, elektrisch rijden. Wist je dat Volkswagen ook elektrische auto’s maakt? Lees nu verder en ontdek alles over elektrisch rijden met Volkswagen!

De Volkswagen ID.3

Als het gaat om elektrisch rijden is de Volkswagen ID3 het vlaggenschip van de Duitse autoproducent. Deze ruime hatchback is efficiënt, heeft een redelijke actieradius voor een elektrische auto en kan snel laden. Wanneer je twijfelt om deze auto aan te schaffen kun je er ook voor kiezen om deze eerst te huren om hem goed te kunnen testen. Het is hoe dan ook een ideale auto voor in- en om de stad.

De Volkswagen ID.4

De grote broer van de Volkswagen ID3 is de elektrische SUV, de Volkswagen ID.4. Deze heeft een actieradius tot 520 kilometer en is voorzien van alle nieuwe technologieën en technische snufjes die je van een nieuwe auto mag verwachten. Waar de ID3 zeer geschikt is voor in-en om de stad is de ID.4 ook geschikt voor landelijkere gebieden.

Ga jij ook elektrisch rijden?

Dat elektrisch rijden nog niet voor iedereen is weggelegd heeft te maken met twee dingen. Allereerst is de infrastructuur nog niet goed ingericht voor elektrische rijders, waardoor lange afstanden rijden niet altijd even praktisch is. Dit wordt wel steeds beter, doordat er steeds meer oplaadplekken worden gebouwd bij tankstations aan de snelwegen. Verder zijn elektrische auto’s vooralsnog relatief duur in aanschaf. Je kunt er ook een elektrische auto leasen. Op deze manier hoef je niet een grote investering te doen en kun je toch comfortabel en duurzaam rijden. Een elektrische auto kun je ook zakelijk leasen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *