Skip to toolbar

Waarom het waard is om nieuw witgoed te kopen! 


energie

Tegenwoordig worden de energierekening alleen maar hoger. Dit kan je in bedwang houden door middel van nieuw witgoed aan te schaffen. Dit is een flinke investering, maar vooral als jouw koelkast, wasmachine of vaatwasser oud is, slupt het flink stroom. Daarnaast kan je altijd nog kijken bij een outlet met scherp geprijsde witgoed. In deze blog lees je alles over wat je kan besparen qua energie, als je gaat voor een nieuw apparaat.

De koelkast

Ook bij een koelkast is het zo, hoe ouder hoe meer energie hij verbruikt. Als een koelkast rond de 15 jaar is, verbruikt het gemiddeld zo’n 500 kWh per jaar. Een nieuw exemplaar met een goed energielabel, verbruikt nog maar 340 kWh per jaar. Hiermee bespaar je 32 euro per jaar!!

De vaatwasser

Als er gekeken wordt naar het eco programma op een vaatwasser, gebruikt een nieuwe vaatwasser vaak 0,8 kWh per beurt. Een oude vaatwasser daarin tegen 1,9 kWh per beurt. Dit is fors meer. Hier zitten dan ook veel mogelijkheden in om te besparen. Let wel op dat dit dus gaat over het eco programma, een ander programma kost veel meer stroom.

De wasmachine

De afgelopen jaren zijn wasmachines een stuk zuiniger geworden. De goede modellen van dit jaar verbruiken ongeveer 0,35 kWh voor een wasprogramma van 40 graden. Een model van minder dan 10 jaar geleden verbruikt 2 keer zo veel. Dus ook bij dit witgoed apparaat zit mogelijk veel kans om de energierekening te verminderen.

Kortom, met alleen al deze 3 apparaten is er veel te doen om jouw energierekening te verlagen. Het zijn natuurlijk geen goedkope apparaten, als je voor kwaliteit gaat. Maar het moet dan ook worden gezien als een investering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *